Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2046888 www.bgdnes.bg

Свидетел: Влаченото от кола куче беше цялото в кръв, движеше само очите си (снимки 18+)

Минавахме през Тополово по главния път. И видяхме как едно куче е завързано за кола. Отбихме веднага, спряхме. Мъжът също спря. Казахме му да пусне кучето, но той каза: „То трябва да се мъчи". Нямаше с какво да отвържем връзката, с която беше завързано", разказа Николета Ангелова пред TV7.

„Много кръв му течеше. От устата също течеше много кръв. Не можеше да скимти, не можеше да се движи. Само очите си шаваше и много леко главата", добави тя. Тогава решила да направи скандалната снимка, която за минути бе разпространена в интернет и възмути много хора, които поискаха да се саморазправят с 55-годишния шофьор на колата Райчо Иванов.

Реклама

Сигнал за безпрецедентна умишлена жестокост към животното е получен в пловдивския клон на организацията Animal Hope. Възрастен мъж е бил засечен по пътя за пловдивското село Тополово да кара кола, на която с въже било вързано куче. От тегленето след животното оставали кървави дири.

Първоначалните данни сочат, че всичко е започнало, след като кучето е удавило няколко кокошки на съседа и той е решил да го накаже по особено жесток начин, поясни Атанас Георгиев, говорител на районна прокуратура, Пловдив.

Председателят на Animal Hope, България - Галина Конзова, заяви, че организацията ще направи собствено разследване, защото по последна информация животното е върнато на собственика.

„Като непотвърдена информация имаме, че кучето е върнато на собственика, което е абсолютно безумие", каза Конзова. Организацията готви жалба до прокуратурата, с което да се иска отнемане на попечителството на собственика. По нейни изчисления, кучето е влачено повече от километър.

„Ако кучето е живо, ще го заведем в клиника в Пловдив и след това ще го поемем в приемен дом", обясни Конзова.

Наказанието, което грози насилника, е затвор до 3 години и глоба от 1000 до 5000 лв.

Реклама
Реклама
Реклама