Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2047121 www.bgdnes.bg

Завъждат акули до Гребния канал в Пловдив

Аквариум с размери 22 на 10 метра, морски видове и възможност за акули ще има в новата зоологическа градина, съобщи кметът Иван Тотев. Зоокътът е затворен вече 4 години, защото не отговаря на изискванията за отглеждане на животни. Общината възлага за проектиране, като за тази цел в бюджета са заделени 60 000 лева. Градината ще се разшири на юг и на север, а дърветата ще влязат вътре и няма да се отсичат.


Площта се увеличава 50-60 процента. Животните ще бъдат повече, но не и такива, които искат скъпа издръжка, отбеляза кметът. Новата градина ще струва около 6 милиона лева, парите ще се вземат под формата на кредит от фонд ДЖЕСИКА. Поръчката за проектирането ще стартира тази седмица. Успоредно ще се подготвя и бизнесплан. Очакваме строежът да започне на пролет, каза Иван Тотев.

Кметът потвърди информацията, че общината вече може да подпише договор за проектирането на втория гребен канал. Срокът, даден в офертата на фирма "Ригел", спечелила конкурса е 77 дни. Строителството на дублиращия канал ще започне в началото на следващата година, каза градоначалникът. Той подчерта, че за залесяване вместо изсечените при строежа дървета, ще бъдат вложени 1 милион и половина лева. Целият проект възлиза на около 12 милиона лева. Тези средства също ще бъдат взети от фонд ДЖЕСИКА.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама