Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2047231 www.bgdnes.bg

Машинисти в поли

Шведски машинисти нахлузиха поли, за да си го върнат на шефовете, които не им разрешават лятно облекло.

Водачите на влакове от градската железница в Стокхолм намериха алтернативен начин за протест срещу ръководството. Мъжете от няколко дни ходят на работа в женски одежди, след като компанията "Аррива" им забрани да носят къси панталони.

Реклама

Идеята хрумва на младия жепеец Мартин Акерстен, който не може да понася дългите гащи в жегите, пише в. "Сън". Машинистът решава да обуе роклята на гаджето си, стигаща малко под коленете. Примерът му е заразителен и скоро се присъединяват още 11 колеги.

"Винаги сме казвали, че дойде ли лятото, ще носим къси панталони", споделя Акерстен в интервю за Би Би Си. Началниците обаче не проявяват разбиране и твърдо държат на официалния дрескод.

Машинистите са намерили хитър начин за заобикаляне на заповедта. Ако шефовете в крайна сметка забранят полите, това ще е дискриминация и Мартин и ортаците му могат най-спокойно да ги съдят.

Засега ръководството на "Аррива" още няма решение за необичайното облекло. Говорител на британската компания, която обслужва жп транспорта във и около Стокхолм, каза пред "Сън": "Щом искат да бъдат в рокли, няма проблеми."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама