Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2047393 www.bgdnes.bg

Пуснаха Ицо Папата на свобода

Христо Върбанов, по-известен като Ицо Папата, вече е на свобода. Около 13 часа днес той излезе от затвора. Молбата за освобождаването му бе депозирана още в петък, но заради работното време на администрацията, излезе едва сега.


"Имам много неща да говоря за делото ми. Можеха да ме пуснат още в петък, а ме държаха нарочно досега. Притеснявах се, че и този път нещо ще се случи и ще остана в затвора", коментира Христо Върбанов, който лежа в 6-и отряд на Софийския затвор.

Реклама

Папата бе задържан през 2012 година, когато неговият основен "враг" Станчо Владов го обвини в изнудване. Според показанията му Ицо Папата поискал от него 100 хиляди евро, за да накара свидетели да оттеглят показанията си, че е поръчал убийството на ромския барон Тани Танев.

Прокуратурата повдигна и още две обвинения срещу Христо Върбанов - за организиране на престъпна група и търговия с влияние. Според обвинението във въпросната група участвали още дъщерята на Върбанов - Станка, Борис Маринов, Тома Илиев и Златко Танев. Самият Христо Върбанов доскоро се изявяваше като шеф на ромското мешере и дори си напечата визитки с тази длъжност. Според видни кардараши обаче той отдавна е бил детрониран от поста.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама