Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2047425 www.bgdnes.bg

Мистерия обви депото за крадени джипове

Колкото повече минава времето, толкова по-мистериозен става случаят с депото за откраднати джипове в Хасково. Става въпрос за това, че полицаите откриха три Ленд Роувъра в склад, в бившата Захарна фабрика.


Помещението било наето от Боян Ганчев-Тенекийката. Единият от луксозните джипове бил на последния шеф на Управлението за безопасност и охрана, ген. Георги Милушев. Той е собственик на веригата магазини "Зора", бе и основен спонсор на футболен клуб "Свиленград 1921". Точно в неговия автомобил се оказал и скрият GPS, който всъщност издаде депото за крадени луксозни коли.

Реклама

В хода на следствието започнаха да излизат твърде странни обстоятелства. Като това например, че същият този Боби Тенекийката живеел на семейни начала с 37-годишна жена от Димитровград, която загина твърде мистериозно в един крайпътен канал до Хасково само ден преди криминалистите да атакуват тайното депо.

Мистериите около тази смърт не са една и две, въпросите са много, но все още нямат отговор. Например, какво прави жена от Димитровград рано сутринта край канала? При твърдението, че е била изключително добра в шофирането как така се е забила челно в бетоновия канал, където си е счупила гръбнака? Едва ли са верни слуховете, които се носят, че тя отивала на любовна среща в близкия крайпътен хотел. И то при положение, че живеела на семейни начала с Боби Тенекийката.

Явно криминалистите продължават да търсят отговор на тези въпроси. Засега факт е само образуването на досъдебно производство срещу неизвестен извършител от Районната прокуратура в Хасково. Тенекийката е дал показания по случая пред съдия, но и до днес не му е поискана постоянна мярка „Задържане под стража", което може да говори само едно - Тенекийката е само една от последните брънки на далаверата и той е издал кои са големите босове. Предстои да научим и тази подробност след като бъдат направени започнатите експертизи и когато приключи следствието.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама