Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2047477 www.bgdnes.bg

Заместник-кмет от ГЕРБ направи катастрофа и избяга

Заместник кметът на Дулово Юмер Хатиб от партия ГЕРБ блъснал човек и избягал. Юмер, който е син на бившия депутата от ДПС Юксел Хатиб и настоящ партиец на Касим Дал, действително е катастрофирал, а след това се е укрил от властите, установи проверка на БЛИЦ. Автородеото се разиграло насред Дулово, между улиците „Шуменско шосе" и „Байкал", съобщиха от силистренската полиция.

Около 22 часа вчера 26-годишният заместник-кмет профучал от там със своя „Мерцедес" ML. Минавайки с тузарския си джип, Юмер отнел предимството на движещ се по главния път лек автомобил „Фиат". Последвал сблъсък, като веднага след като се окопитил, Хатиб побързал да избяга от местопроизшествието.

Реклама

На мястото дошли екипи на „Бърза помощ" и полиция, като спешните медици веднага откарали водача на фиата - 38-годишен мъж в дуловската болница. След преглед той бил освободен, обясниха от областната дирекция на МВР в Силистра.

Юмер Хатиб е бил открит едва на следващата сутрин и му е бил съставен акт за административно нарушение за отнетото предимство, както му е съставен акт и затова че е напуснал мястото на инцидента.

Интересното в случая е, че младият заместник-кмет не е бил тестван с дрегер - заради многото време, минало от часа на инцидента, както обясниха от силистренската полиция. По непотвърдена от там информация, Юмер се е връщал след запод в село Овен. Вероятно причината да изчезне моментално след като ударил фиата е именно тази, че е бил солидно почерпен преди да седне зад волана на лъскавия ML.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама