Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2047530 www.bgdnes.bg

Спряха разследването срещу побоя на сина на Буйо

След месеци разследване Районна прокуратура Благоевград прекрати делото за побоя над сина на бившият полицай от ж. к „Люлин" в София Боян Белчев-Буйо, 20-годишният Антон Боянов, който бе нападнат и бит пред местно заведение през ноември.

Прокуратурата е прекратила разследването тъй като извършителя на побоя е "неизвестен". Случаят втрещи близките на пострадалия младеж, които още от самото начало знаеха, че синът им е жертва на хулиганско поведение на синовете на известни благоевградчани.

Реклама

Според официалната полицейска информация, тогава в боя участвали синът на експолицая от Благоевград Сл. Динев, синът на собственика на Винпром - Логодаж Недялко Левунлиев и двама популярни братя от областния център. Всички те бяха разпитвани в полицията, докато Антон Боянов се лекуваше в болница. Ето и коментарът на Боян Белчев-Буйо:

"Завършил съм военно училище, бивш служител съм на МВР. Към момента изкарвам прехраната си със скромен бизнес в сферата на търговията. Синът ми не е бил на гости в Благоевград - така, както се писа в деня след побоя, той учи в Благоевград. В нощта на инцидента той празнуваше своя рожден ден. Относно това ще ви кажа, че към момента делото е прекратено поради факта, че извършителят е неизвестен при положение, че всички участници в боя се знаят, ако му се бе случило най-лошото не дай Боже, пак ли така щеше да заключи прокурора, това не показва ли, че съм обикновен човек, ако бях толкова "мощен" нямаше ли да е решението в негова полза, виновните да си получат наказанието, било то и за хулиганство. Нямам никакви бизнесапетити в Благоевград, правят се опити името ми да бъде замесвано в противоречиви информации за заблуда на населението. Мисля, че има хора, който разпространяват противоречиви данни за мен и семейството ми. с цел да се хвърля прах в очите на хората, докато той си пече баницата. Не бих се учудил, това да е точно бащата на инициатора на боя. Като така цели с един куршум, два заека - хем синът му отървава кожата, хем бизнесът му върви", каза Боян Белчев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама