Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2047555 www.bgdnes.bg

Токов удар уби пазач

62-годишен пазач почина на място от силен токов удар, докато отварял един от трафопостовете край кюстендилското село Скриняно.
Трупът на Йордан бил открит от роднини, които го издирвали от ден, разказаха от селото.

"Не го познавам този човек, не е от нашето село. В неделя е починал, но аз нищо повече не мога да кажа, защото той бе откаран в моргата в Кюстендил. Случаят се разследва. Трафопостът е в промишлената зона до Скриняно, мъжът е отишъл в складовете там. Никой за нищо не ме е информирал", съобщи пред вестника кметът Кирил Стоименов.
Никой от селото не можеше да си обясни какво е правил в трафопоста пазачът. Според някои версии може да става въпрос и за незаконно проникване с цел кражба. От полицията обаче не потвърдиха тази версия.

Реклама

След постъпил сигнал за паднал човек в трафопоста на място били изпратени автопатрул и спасителен екип, както и линейка от спешния център. Вратата е била заключена, затова трябвало да дойде и екип на ЧЕЗ, за да се изключи напрежението, каза говорителят на областната дирекция на МВР Катя Табачка.

Според първоначалните данни следи от насилие няма. Трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница. Образувано е досъдебно производство.
Мъжът е починал на място от токов удар, без изгаряния, обясняват медиците. Ударната вълна го е отхвърлиха, каза директорът на спешния център в Кюстендил д-р Анелия Георгиева. След инцидента за кратък период от време без ток са били селата Скриняно, Николичевци и Копиловци.

"Нямахме електричество за около 40 минути от 21,22 до 22 и нещо. Загасили са го, за да може да се извади тялото от трафопоста", обясни още Стоименов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама