Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2047573 www.bgdnes.bg

Миро Найденов още крие семейството си

Съпругата Нина: Извън България съм, не се връщам

Миро Найденов още
крие семейството си

Бившият депутат Емил Димитров не се бои за живота си

Надя Панкова

Бившият министър на земеделието Мирослав Найденов продължава да крие семейството си зад граница.
"Не съм в България, още съм в чужбина", заяви вчера пред "България Днес" съпругата му д-р Нина Найденова. Тя отказа да коментира дали се бои за сигурността си и тази на семейството си.


Скандалните разкрития на Мирослав Найденов за бившия вицепремиер Цветан Цветанов го направиха защитен свидетел на прокуратурата, която му даде охрана. Тези дни Найденов отново разкри, че всички министри от кабинета ГЕРБ начело с Трайчо Трайков и Симеон Дянков са били подслушвани, но са се страхували да си отворят устите заради натиска на Цветанов.

Реклама


Председателят на парламента Михаил Миков начаса призова държавното обвинение да се самосезира заради думите на Найденов. От прокуратурата коментираха, че Найденов е защитен свидетел заради риск за живота му. Семейството на бившия министър бе спешно изнесено от България от Найденов също заради опасения от посегателство. Съпругата на Найденов Нина, с която той ще се разведе според близките му, още е в чужбина, потвърди самата тя пред "България Днес".


Самият Найденов пък пренасочва обажданията си и телефонът му вдига негова сътрудничка. Близкият приятел на ексминистъра и бивш депутат Емил Димитров обаче не се бои да говори. "Продължавам да твърдя, че ни подслушваха всички. Нещата, които казах за контрабандата, са факт и не го твърдя, сигурен съм на 100%, че това е истината. Не се страхувам, нямам охрана - стоя си безгрижен и безработен", пошегува се пред "България Днес" Димитров.

 Бившият депутат не мисли, че прокуратурата ще го вика на разпит за твърденията му, но е убеден, че Найденов ще дава показания пред обвинителите. "Не сме се чували скоро, но знам, че отдавна е защитен свидетел заради думите си. Аз не съм в такова положение", разясни още бившият гербер.

Димитров също изнесе разкрития за подслушванията на депутати, бизнесмени и министри от началника си Цветан Цветанов и също отведе фамилията и децата си извън страната. Самият Цветанов ще бъде разпитан в сряда от специализираната прокуратура заради скандала с "Бръмбаргейт", като вероятно ще има повдигнато ново обвинение заради думите на Найденов от миналия ден.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама