Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2047921 www.bgdnes.bg

Куката фраснат с бутилка в главата

Камен Куката е бил цапардосан с бутилка от алкохол по главата. От това са нараняванията по темето и тила му, разкриха разследващите пред "България Днес".

Инцидентът с плевенския кримигерой се разигра в петък срещу събота в чалготеката "Час пик" в Несебър. Сбиването започнало малко след 3 часа сутринта. Никой от заведението не си направил труда да подаде сигнал в полицията. Ченгетата научили за мелето, когато от МБАЛ Ц Бургас, им се обадили, че при тях лежи някой си Камен от Плевен, който бил толкова пиян, че не можел да си каже името.
"Не е можел да говори и дори са го записали с някаква друга фамилия, а не като Балбузанов. Не е представил и документи за самоличност", твърдят още разследващите.
След като престоял 2 часа в неврохирургията и се освестил, при Куката пристигнал екип да му съобщи, че няма платени здравни осигуровки и ще трябва да кихне сума за лечението си. Като чул това, Балбузанов подписал декларация, че не иска лечение, и духнал от болницата.
В момента разследващите преглеждат видеокамерите, за да установят някои от очевидците в мелето.
"Всички ги е страх да говорят. Сервитьорките твърдят, че са нови и не познават клиентите. Присъстващите са се изпокрили", разкриват още от полицията.
Междувременно се лансираха две основни версии за зверското меле. Едната е, че в  дъното на скандала е замесена отново половинката на Куката - Русата Златка. Всичко започнало, когато дясната ръка на Митьо Очите - Станимир Додов-Стамбата, накарал диджея да поздрави Златка Райкова по микрофона с думите: "За Златка, която прави най-добрите с**рки на Балканите". Стамбата, в компанията на видни общински съветници от Несебър, се бил разположил точно до сепарето на плеймейтката, Камен Балбузанов-Куката и компания. Групичката на Стамбата се заяждала с хората на Куката, които пък се опитвали да избегнат конфликта. Диджеят се уплашил и се скрил в тоалетната. След него тръгнал Христо Широката - лейтенант на Очите. "Върна се  след две-три минути, носещ водна чаша, пълна догоре с урина."
След това я излял в лицето на плеймейтката. Куката ударил Широката. Стамбата налетял на Балбузанов с бутилка уиски и строшил шишето в главата му. Един от гардовете извадил мачете, но не посякъл никого.
Според близки до Балбузанов Митьо Очите му вдигнал мерника, след като излязъл от затвора миналата година. Причината била, че Балбузанов, който бе любимецът на убития висаджия Жоро Илиев и дясна ръка на издирвания Таки, завзел тихомълком всички канали за дрога край морето.
През август миналата година Куката се забърка отново в скандал по морето - в комплект с Русата Златка и Азис. Боят се развихрил в култовото заведение "Бедрум" на Слънчев бряг в края на август. Запознати твърдят, че в него са участвали хора на Митьо Очите и на софийския охранител Митко Каратиста. Свидетелите твърдят, че  Златка се подигравала на Азис заради русата му перука. Ромският славей пък нарекъл Куката "селянин" и получил юмрук от Балбузанов. Азис бил изведен на ръце през задния вход, а босовете на "Какао бийч" издали заповед Балбузанов и гардовете му повече да не се мяркат в комплекса. На следващия ден те отново се появили, предизвикали меле и освен юмруци е използван и пистолет, твърдят запознати.

 

Котка с 9 живота

Куката е рекордьор по оцеляване. Преминал е през общо 5 атентата. През 1998 г. бомбен атентат в Съдебната палата в Плевен отлага дело за кражба на "Ауди 100". Сред шестимата подсъдими по делото са и Камен Балбузанов и аверът му Красимир Гулянския.
През март 2001-ва взрив избухва пред БМВ-то му. Червеното му возило, собственост на майка му, е изпепелено до основи. Втора бомба е сложена и под голфа му, но адското устройство не успява да се взриви.
През октомври 2008 Куката оцелява след стрелба с "Калашников". Килър го причаква  на бул. ДРусе" в Плевен и стреля срещу него от разстояние 500 метра. Вместо да избяга, Балбузанов тръгва директно към стрелеца и с ръка отклонява дулото на оръжието му.
Камен Куката оцелява и в сбъсък с 40 жадни за мъст роми. Те го нападнали в плевенското барче "Канапе". Предишната вечер Балбузанов заедно с Кубрат и Тервел Пулеви, Хиената и други боксьори пребили местен циганин. Куката се бил с голи ръце и пострадал, но оживял.
Само година след това - 2009, друг стрелец открива огън по Куката в кафене "Латино". И тогава Куката тръгва към нападателя, вместо да побегне. Това го спасява, но все пак е улучен в дясното рамо, дясната ръка, десния крак и лявото бедро, костта на което е раздробена. Осъден за стрелбата в бар "Латино" е Георги Петков-Дачи, който вече лежи в затвора.
През 2005 г. Куката бе проверяван в рамките на операция "Респект" като една от знаковите фигури в плевенския подземен свят. Сочен е за един от моторите на наркоразпространението в Плевен, но досега няма криминални регистрации, нито присъда за дрога. В полицейското му досие има 11 регистрации, ала те са за измама, отнемане на МПС, хулиганство и отвличане. По време на атентатите в него са изстреляни 21 куршума.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама