Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2048856 www.bgdnes.bg

Възрастни жени се хванаха за гушите, не вярват в чудото с проходилата Ваня

Въпросът дали е станало чудо в неделя в църквата „Св. Троица" в Стамболийски, когато прикованата към инвалидна количка жена проходи, предизвика бурен скандал в ефира на бТВ тази сутрин.

Възрастни жени, които са били съседки и помощнички на 30-годишната Ваня, страдаща от детска церебрална парализа, започнаха да спорят ожесточено.

Припомняме, че в неделя след молитва за здраве Ваня почувствала увереност, станала и обиколила църквата сама.

Според Янка, съседка на Ваня и майка й, която обяви, че е помагала на жената да ходи и преди в двора й, в деня преди литургията е имало „репетиция" на чудото в присъствието на свещеника в дома им.

„Стана Ването, демонстрира ходенето, ръкопляскаха й. На другия ден чух как са я вдигнали", обяснява тя.

Реклама

Думите й обаче бяха определени от други жени като „злоупотреба със здравето" на Ваня. Стигна се до бутане, блъскане и опит Янка да бъде изгонена от храма.

„Някой човек злобее, братко. Каква репетиция? Аз ходя да ги благославям, аз обичам всеки човек. Братко, не знам, тука вече дяволът е влезнал, иска да разруши цялата истина", разказва отец Стоян Божурин.

Силно разстроена, Ваня призна, че Янка й е помагала да ходи и преди, но след неделната молитва е почувствала увереност да го направи сама. Жената обеща, да продължи да се бори и да ходи със собствена и с Божия сила.



Отчето ми каза: „Станѝ и ходи, станѝ и ходѝ, станѝ и ходѝ". След като ми каза отчето „станѝ", сложи расото и ми даде да целуна неговия кръст", споделя още Ваня.

„Не казвам, че правя чудеса, помолих се на Господа това дете да стане и да проходи. Имах служба, беше неделя на слепеца. Тя беше тук с майка си, усетих, че трябва да се помоля върху нея, за да може това дете да бъде излекувано. Помолих се от сърце и душа, усетих топлина, с думи не може да се опише. С целия си разум и душа направих тази молитва да може това дете да ходи", разказва отец Стоян Божурин.

Свещеникът обяснява присъствието на медиите с очакването в храма да дойде бившият президент Желю Желев, за да се включи в кампания по благотворителност. Твърди, че не е планирал чудото, а поривът за молитва му дошъл изведнъж.

След нелепия скандал и жестоки думи Ваня се разплака.

Реклама
Реклама
Реклама