Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2049066 www.bgdnes.bg

Кметът на Калофер става заместник-министър на земеделието

Кметът на Калофер Румен Стоянов е приел да стане заместник-министър на замеделието, призна самият той. Стоянов е бил номиниран от браншовите и развъдните асоциации в страната, след като ресорният министър - пловдивчанинът професор Димитър Греков коментира, че човекът, който ще стои рамо до рамо с него трябва да бъде излъчен именно от тези асоциации.


Името на кмета се спрягаше за заместник-министър веднага след приключване на изборите, но тогава се очакваше ресора да поведе водачката на областната пловдивска листа професор Светла Бъчварова. След политически рокади предпочетен бе ректорът на Аграрния университет в Пловдив.

Реклама

Първоначално Румен Стоянов декларира, че остава да управлява града на Боев. Преди дни той е приел номинацията и ще седне на министерския стол. Заместник-министрите на кабинета „Орешарски" ще станат ясни до дни. В Калофер скоро ще има частични местни избори, които не са прецедент в подбалканското градче.

Миналата година по сигнал на ГЕРБ за неспазване на ЗМСМА с решение на ОИК Стоянов бе отстранен от поста. На частичните местни избори той разби опонентите си с категорична победа. За кмета гласуваха 88% от имащите право на глас в Калофер.

Междувременно от съюза на животновъдите изпратиха открито писмо до медиите, че не одобряват кандидатурата на Стоянов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама