Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2049346 www.bgdnes.bg

Абитуриентка, изоставена на 7 г. в дом: Майка ми само деца прави, явно това може най-добре

Гина Аскова е изоставена от майка си, когато е на 7 години. Оттогава живее в домове за деца. В 6-и клас я настаняват в Дом от семеен тип, където се грижат за нея, възпитават я и я учат на най-важното - да заляга над уроците. Предстои й да кандидатства в НСА „Кинезитерапия" или „Социална дейност" в Софийския университет.

Тя си спомня как като малка е живеела в майка си, която била краварка на село. Жената нямала образование и живеела с мъж, който я малтретирал.

Реклама

Момиченцето си спомня, че майка му казала, че ще го заведе при сестра му в дома и го изоставила.

„На 59-години е, няма пенсия, защото няма никакъв стаж. Само деца прави, явно това може най-добре", разказа Гина Аскова за майка си пред bTV.

Момичето е благодарно на съдбата, че е попаднало в среда, близка до семейната и е получило мъдрост от възпитателките. Днес живее със семейството на леля си в Драгоман.

Тя мечтае за апартамент, деца и финансова стабилност.

За добрите условия в дома на Гина се грижи кампанията „Избери, за да помогнеш". За 4 години от старта на инициативата над 1,5 млн. лв. са разпределени в различни области. Малкият семеен дом, където Гина прекарва 3 години, е една от институциите, на която кампанията е помогнала и е осигурила издръжката за половин година напред.

Към добрата кауза се присъединяват и популярни личности. С най-новия си сингъл „Ти" музиканта Калин Вельов помага на хора, попаднали в периферията на обществото. Направил го, защото имал познат, които започнал да прости.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама