Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2049349 www.bgdnes.bg

Тарикат продава незаконно ателие

Условна присъда получи 46-годишен мъж за имотна измама. Варненският районен съд му наложи наказание от 11 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок за това, че е продал незаконно ателие, ощетявайки купувачите със 110 000 лева.
Подсъдимият Т. Драголов бил собственик на въпросното ателие от 2004 г. То представлявало незаконен строеж и било изградено след издаване на Акт 16 и разрешението за ползване на цялата сграда. Апартаментът бил построен като надстройка на подпокривен етаж на съществуваща шестетажна сграда в централната част на Варна.

Още през септември 2004 г. от ДНСК са наредили премахване на строежа, което е било потвърдено и с влязло в сила решение на Върховния административен съд. Въпреки отправената през юни 2007 г. доброволна покана да премахне незаконния строеж, Драголов не го сторил, а месец по-късно продал ателието на свой познат. Новият купувач платил част от договорената сума с уговорката да издължи остатъка впоследствие, но финансови затруднения го накарали да обяви ателието отново за продажба, съобщиха от пресслужбата на съда.

Реклама

Със съдействието на подсъдимия кандидат-купувачът се свързал с агенция за недвижими имоти и отново без да са предупредени клиенти и брокери за проблема, се стигнало до продажба на имота на поредните потенциални купувачи. Така през декември 2007 г. пред нотариус била изповядана сделката, а пострадалите купувачи - майка и дъщеря, били ощетени със сумата от 110 000 лева.

46-годишният Т. Драголов е с чисто съдебно минало. Той има право да обжалва присъдата в 15-дневен срок.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама