Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2049522 www.bgdnes.bg

Камера засне бивш шеф на КАТ да лети с превишена скорост

Бившият шеф на КАТ - Благоевград Ванчо Спасов е глобен със 100 лв. заради нарушение на Закона за движение по пътищата. Той е засечен от видеокамерата в района на комплекс „Монца" да кара лекия си автомобил „Мерцедес" сив металик с превишена скорост. При разпечатване на клипа пътните полицаи установили, че автомобилът се движел с 90 км/ч при ограничение на скоростта от 60 км/ч. При проверката лъснало, че нарушителят е бившият им шеф. Това ни най-малко не разколебало сегашния началник на КАТ - Благоевград Димо Чобанов да го глоби със 100 лв., както се полага за превишена скорост с 30 км над разрешената.


Ванчо Спасов възразил срещу фиша и даже се свързал с директора на полицията, за да му разясни лично, че знакът за ограничение на скоростта B26 важи до първото кръстовище до комплекс "Монца", а стационарната видеорадарна система за наблюдение е извън зоната. Според бившия шеф на КАТ това прави всички снимки и наказания неправомерни. С тези аргументи той обжалвал в съда електронния фиш. В съдебна зала 67-годишният Ванчо Спасов се явил без адвокат, тъй като познава достатъчно добре Закона за движение по пътищата.

Като свидетел е изслушан пътният полицай Методи Колибарски, който обяснил, че след несъгласието на Ванчо Спасов за глобата в района на комплекс „Монца" е поставен още един забранителен знак. За проверка на твърденията, че мястото е кръстовище, е изискана справка от Областно пътно управление, които отговарят за главен път Е-79. Тяхното становище е, че мястото не е кръстовище, тъй като няма отклонение за път. Такова отклонение има за село Долно Церово, но не и в района на комплекс „Монца". Очаква се решение по професионалния спор от съдия Калина Иванова.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама