Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2049952 www.bgdnes.bg

Ицо Папата: Срещнах се очи в очи с човека, на когото платиха да ме убие

Шефът на мешерето Христо Върбанов, по-известен като Ицо Папата издаде, че Любо Къдравия го е поръчал на украинец.

"Стана така, че едно от момчетата, на които съм бил поръчан, дойде при мен, дори го записах, както си говорихме. Той ми призна всичко. Видяхме се очи в очи. Седяхме на двора у нас в Костинброд и разказа как са го извикали, как са ме посочили, че трябва да съм убит. Призна ми, че разбрал междувременно кой съм и се отказал сам", казва Христо Върбанов.

Реклама


Папата вече е на свобода, след като бе задържан през 2012 година, когато неговият основен "враг" Станчо от рода Владови го обвини в изнудване. Според показанията му Ицо Папата поискал от него 100 хиляди евро, за да накара свидетели да оттеглят показанията си, че е поръчал убийството на ромския барон Тани Танев. Прокуратурата повдигна и още две обвинения срещу Христо Върбанов - за организиране на престъпна група и търговия с влияние.

Според обвинението във въпросната група участвали още дъщерята на Върбанов - Станка, Борис Маринов, Тома Илиев и Златко Танев. Самият Христо Върбанов доскоро се изявяваше като шеф на ромското мешере и дори си напечата визитки с тази длъжност. Според видни кардараши обаче той отдавна е бил детрониран от поста.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама