Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2050350 www.bgdnes.bg

Бащата на Чочо: Делото за смъртта на Мирослава е фарс!

"Самоубиха сина ми. Показанията, записани уж от негово име, не са неговите думи, не са неговият изказ. Това, което се случи вчера в съдебната зала в Перник, е поредният фарс."

Това заяви в „Часът на Милен Цветков" Петър Стоев, баща на Стойчо Стоев-Чочо.


„Не може окръжен прокурор да влезе в съдебна зала с 40 тома материал и да приключи делото за 40 минути. Окръжният прокурор се явява на първия ден от тридневно дело с готов материал да пледира. Как е знаел, че ще се откаже Марио? Как е бил подготвил материала, на каква база? За мен той е знаел предварително решението и е искал да свърши по-бързо работата си", допълни мъжът.

Реклама

Петър Стоев няма отговор на въпроса защо Марио е взел решението да признае, че е убил Мирослава. „Върху него е оказано влияние. Не мога да кажа какво. Знам, че той е с много висок коефициент на интелигентност. Синът ми имаше умни приятели. Но никой не може да ме разубеди, че върху Марио е въздействано - с пари ли, със заплахи ли, не знам. Но е въздействано. Категоричен съм", заяви бащата на Чочо.

От своя страна адвокатът на Марио Любенов-Заека Диана Ангелова заяви, че той не вярвал в справедливостта на съдебната система. Според нея е грешка, че е направил самопризнанията. „Исках да го разубедя в това негово решение. В системата на НПК могат да се обсъдят всякакви доказателства", каза Ангелова.

„Приключване на делото по този начин замита всички въпроси. Абсолютно всичко се покрива, абсолютно всичко се заравя", заяви на свой ред Петър Стоев.

„Трябват ми часове, за да изнеса всички драстични, очевадни нарушения на факти и обстоятелства по делото", допълни адвокат Ангелова.

„Когото и да срещнете в Перник от старите хора, никой не вярва, че това е истината. Делото е пълен фарс. Никой няма интерес на този етап да разкрие истината. И пак ще ви кажа - смешно е едно такова дело да приключи така елементарно", заяви бащата на Чочо.

Реклама
Реклама
Реклама