Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2050801 www.bgdnes.bg

Жива факла и в Харманли

Иван ЗАРЕВ

Мъж се самозапали и изгоря жив в Харманли. Поредната трагедия се разигра малко след 8 часа сутринта вчера на улица "Иван Вазов".
"Събудих се от врява и писъци. След това започнаха да вият сирените на пожарните и полицията", разказа пред "България Днес" Румен Тенев, чийто двор е съседен на този на запалилия се Тодор Лозанов.
Когато Тенев изтичал в градината, усетил острата миризма на горяло месо и видял овъгленото тяло на 59-годишния си комшия, паднало сред насажденията в двора му. Отначало дори не го познал, че е той. Когато пристигнала линейка, медиците само установили смъртта.
Тодор Лозанов от години имал психически проблеми, но Румен го описва като "тих луд".
"Не съм имал никакви проблеми с него. Грижеше се за градината, поддържаше къщата. След като преди 5-6 години умряха майка му и баща му, съвсем се затвори в себе си", казва Тенев.


Преди това семейството се издържало от пенсиите и парите от сергията за зеленчуци, която бащата Лозан Лозанов държал. След като родителите починали, Тодор започнал да живее сиромашки, като се прехранвал с минималната инвалидна пенсия и онова, което си посади. Тодор подал документи за приемане в дом за психично болни, но до момента нямало положителен отговор. Периодично обаче бил лекуван в психодиспансера в Кърджали. За последно лежал там допреди седмица. Оттогава при него се настанил млад мъж, който му плащал наем. Той се разпитва за съпричастност към случилото се.
Комшийка станала пряк свидетел на трагедията. Малко след 8 часа тя видяла как Тодор излязъл на двора, изсипал върху си шише газ за горене и си драснал клечката. Виковете му се разнесли из цялата махала. Въпреки че притичали хора, те се забавили, докато прескочат оградата, понеже вратата била заключена. През това време мъжът изгорял изцяло.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама