Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2050927 www.bgdnes.bg

Данъчните пак проверяват имотите на Цветанов

Прокуратурата е поискала НАП да направи пълна данъчна ревизия на доходите на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, както и на съпругата му Десислава, научи пръв в. "Труд" от запознати.

Искането е било получено в приходната агенция в петък. Подписано било от зам.-шефа на Софийска градска прокуратура Роман Василев. Прокурор Василев нито потвърди, нито отрече за ревизията. Същото сториха и от НАП.

Реклама

Скандалът с незаконното подслушване избухна малко преди началото на предизборната кампания, когато лидерът на БСП Сергей Станишев внесе в прокуратурата сигнал за извършвано незаконно подслушване на политици, бизнесмени и общественици от МВР под ръководството на Цветан Цветанов.

След като се закле като депутат, имунитетът му бе поискан от прокуратурата. Цветанов сам се отказа от него преди седмица, с което стана възможно срещу него да започне съдебно преследване.

Временният градски прокурор на София Евгени Диков обаче обясни, че Цветанов не може да бъде задържан - мярката му ще бъде подписка или парична гаранция.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама