Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2051960 www.bgdnes.bg

Пощаджийката Гергана на съд за кражба на дрехи от колетни пратки

Пощаджийката Гергана Дракалийска от Благоевград ще бъде съдена за противозаконно присвояване на чужди вещи от колетни пратки. 43-годишната жена е обвинена, че щипнала дрехи на семейство, които била изпратила от Англия тяхна приятелка.


Престъпната схема е разкрита случайно - мъжът и жената си познали дрехите в местен магазин, където били изложени на витрината.

Реклама

След като първата пратка от Англия така и не стигнала до семейството, приятелката им купила нови дрехи и ги изпратила с препоръчана поща. Междувременно семейството разпитало собственичката на магазина и тя им обяснила, че получава някои неща на консигнация от търговка, която редовно я зарежда. „Дистрибуторката" била извикана по телефона, а пред разгневеното семейство се разкаяла и през сълзи обяснила, че се изкушила да вземе дрехите, тъй като имала нужда от пари. Баща й бил болен от рак и се нуждаела от средства, за да плати лечението му.

Семейството обаче не се трогнало от сълзите на жената и сигнализирало шефа на пощата, както и местната прокуратура. Пред съда обаче Гергана не се признала за виновна.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама