Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2052789 www.bgdnes.bg

ВМРО: Циганските катуни да се разрушат, не да се узаконят!

Неприемливо, срамно и дискриминационно е налагането на мораториум върху събарянето на незаконни постройки, който се подготвя от Народното събрание. Това е позицията на ВМРО - Българско национално движение във връзка с решението на временната парламентарна комисия по правни въпроси, която е приела проектозабраната, внесена от група депутати.


ВМРО настоява предложението да бъде незабавно оттеглено. Незаконосъобразно е, защото оправдава и узаконява противозаконно и противоправно поведение на ползвателите и обитателите на катуните. Дава им опора, дава им увереност, че и други техни незаконни дейности и действия ще бъдат узаконявани, аргументират се от партията.

Реклама

Искането за узаконяване на незаконните цигански катуни, коптори, кашони и прочее е скандално, незаконно и дискриминационно. "Това е акт на дискриминация към онези български граждани, чиито постройки са били премахнати като незаконни или собствениците им са били глобени за изграждането им", посочи заместник председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

"Ако това престъпление бъде извършено, пряка вина и отговорност ще носят трите партии, които си осигуриха кворума и си избраха това правителство", категоричен е Джамбазки.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама