Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2052803 www.bgdnes.bg

25 години затвор за Заека, родителите на Мирослава искат 600 бона кръвнина, дават им 30

Пернишкият окръжен съд постанови 25 години затвор за Марио Любенов - Заека. Той бе обвинен за отвличането и убийството на 17-годишнта Мирослава Николова от Перник.
Както е известно, обвиняемият Марио Любенов - Заека призна вината си и прокуратурата поиска присъда от 25 години затвор - 20 години за убийството и 5 години, защото вече има присъда за фалшификация на пари.

Родителите на убитата Мирослава поискаха кръвнина от общо 600 000 лева, но магистратите отсъдиха 30 000 лева. От държавното обвинение подробно описаха как Заека и покойният Стойчо Стоев, известен като Чочо (самоубил се при странни обстоятелства в дома си по време на оглед от ГДБОП, б.р.), са подготвяли отвличането и убийството на „някой, за да изкарат пари".

Реклама

От общо четири мишени те се спрели на Мирослава Николова, защото имала установени навици и можели лесно да установят привичките й. Пред съда Марио Любенов обясни, че е взел решението да признае фактите и обстоятелства, такива каквито са по досъдебното производство поради две причини.

Първата е, че въз основа на медийния интерес съдиите така или иначе ще бъдат принудени да постановят осъдителна присъда. Втората, са множеството примери за медийни дела, които завършват с такива присъди. Заека призна, че няма физически и психически сили да се бори с това и поиска от съда справедливост. Адвокатите му заявиха, че не са съгласни с това негово решение, тъй като според тях има много противоречия в делото и не е доказано, че клиентът им е извършител.

Роднините на убитата Мирослава отказаха да коментират. Съвсем накратко майка й Емилия посочи, че е изненадана от решението на Марио Любенов. Според нея исканата от прокуратурата присъда от 25 години не е достатъчна и не решава казуса.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама