Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2052894 www.bgdnes.bg

Най-ниският човек - наркодилър

Най-малкият жител на планетата играе наркотрафикант, за да събере пари за мерцедес.

26-годишният колумбиец Едуардо Нино Ернандес официално е вписан в Книгата на рекордите "Гинес" като най-ниския човек. Висок е едва 70 сантиметра и тежи 10 килограма. Но компенсира миниатюрния си вид с отлично настроение и различни таланти.

Едуардо обитава скромен апартамент в „Боса“, южно предградие на столицата Богота. В много отношения джуджето е съвсем обикновен млад човек. Обича да танцува, иска да обиколи света и да се срещне с екшън звездите Джаки Чан и Силвестър Сталоун, както и с бившия президент на Колумбия Алваро Урибе.

Реклама

Но най-голямата му мечта е да си купи мерцедес. В преследването й Едуардо събира вече пари и се надява да успее благодарение на новия си киноангажимент.

Дребосъкът се снима във филм, в който играе ролята на наркотрафикант. Според продуцентите участието на Едуардо ще напълни салоните със зрители и ще донесе сериозни приходи.

Мъникът заработва кинти и като танцува в големите магазини или просто на улицата, пред спонтанно възникнали тълпи. Често с него се снимат и туристи, които също му оставят по някой и друг долар.

Майка му Ноеми Ернандес разказва, че растежът му спрял, когато бил на 2 годинки. Момчето се ражда съвсем дребнав - с дължина от 38 см и тегло от 1,5 килограма. До третата си година той е изследван в Националния университет на Колумбия, но медиците така и не установяват с точност здравословния му проблем.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама