Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2054024 www.bgdnes.bg

Адвокатът на Галеви защитава Цветанов

Софийската градска прокуратура повдигна обвинение на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов за незаконните подслушвания на политици, журналисти и бизнесмени. Цветанов е с мярка за неотклонение "подписка". Обвиняеми по случая са и трима бивши директори на МВР, дирекция СДОТО, която се занимава с подслушванията.
Цветанов трябваше да се яви в спецсъда, но се оказа, че мястото за призоваване е променено. Така ексминистърът и адвокатът му Менко Менков се отправиха към Съдебната палата. Защитникът на Цветанов обясни, че обвинението е вече повдигнато на клиента му. Той е обвинен в престъпление по служба за това, че е допуснал подчинените му длъжностни лица да извършват престъпления, а именно нерегламентирано подслушване в МВР, в дирекция СДОТО. Адвокат Менков не е случаен избор - той представляваше изчезналите Братя Галеви, както и основния свидетел по делото ДОктопод" срещу Алексей Петров.
Менков заяви, че е изненадан от обвиненията, предявени на клиента му, тъй като на този етап по делото не е доказано категорично, че в МВР се е подслушвало незаконно. Той посочи още, че към момента не е имало възможност и не му е било позволено да се запознае с материалите по делото и това предстои в бъдеще. В тази връзка адвокатът изрази мнение, че защитникът му е невинен и това ще бъде доказано.
ДЯвно съм специален", лаконично отговори обвиненият Цветанов след разходката по институциите. Той отново подчерта, че се чувства невинен и че не е допуснал никакво престъпление.
По повод възобновената от НАП проверка на имотите му той отговори ясно, че всичко срещу него е тенденциозно.
Миналата седмица прокуратурата възобнови разследването срещу Цветанов, след като той се отказа от имунитета си и по този начин даде зелена светлина на прокуратурата в разследването.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама