Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2056153 www.bgdnes.bg

Вкусни ли са скорпионите? Да!

Иракски фермер се пристрасти към скорпионите и ги яде като бонбонки.

34-годишният Исмаил Джасим Мухамед всеки ден се храни с опасните членестоноги, а спре ли, състоянието му рязко се влошава. Мъжът от град Самара от 15 години не сяда на масата, ако на нея няма от отровните безгръбначни. И колкото и да е чудно, въобще не се страхува от ухапванията им.

Още като момче Исмаил веднъж погълнал жив скорпион и изпитал неземна наслада. Според него заради многобройните ужилвания той е развил вече резистентност към отровата и тя въобще не му действа.

Реклама

Исмаил няколко пъти опитвал да се откаже от необичайната храна, но организмът му реагира негативно. Веднъж не хапнал скорпион цели 3 дни и за малко не колабирал.

През летните месеци той няма проблеми с набавянето на деликатеса си, но вижда трудности през зимата. Затова предвидливо се запасява с членестоногите, които зимно време отглежда в плевнята зад дома си.

Неговата съпруга и децата му се страхуват от скорпионите, но нямат друг избор и безропотно приемат навиците на главата на семейството. Според местния доктор Омар Ибрахим фермерът действително е развил устойчивост към скорпионската отрова.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама