Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2056211 www.bgdnes.bg

Съдия изпълнител продава на търг фабрика на Коце Маца, купувачи няма

Съдия изпълнител обяви за втора публична продан фабриката за мебели на улица "Баучер 12" в Петрич, собственост на фирма "Рондиа ЕООД", чийто управител бе бизнесменът Костадин Хаджииванов-Коце Маца, съобщи Struma.com.

Цената при втората продан падна с почти 250 000 лева и сега фабриката се продава за 1 013 634 лева. 8 сгради на фабрика за мебели бяха сложени на тезгяха преди около 2 месеца 1 267 043 лева заради дълг към банка.

Реклама

Хаджииванов, който от няколко години е в "нелегалност "е собственик на няколко фирми с името "Рондиа". Управляваше фирми "Рондиа" ЕООД, "Рондиа Мобили" ЕООД, "Рондиа спорт".

През лятото на 2001 година Хаджииванов закупи лиценза на пазарджишкия ПФК „Хебър 1920", който бе преместен в Петрич и преименуван на „Беласица 2001". Той бе осъден в Германия по дело за трафик на голямо количество цигари. В Германия Хаджииванов лежа два месеца, след като бе арестуван в Гърция по силата на европейска заповед за екстрадиция. Той плати и 120 000 евро глоба.

Коце Маца попадна и в списъка на антимафиотите у нас по разследване за „пране на пари". В хода на разследването той прехвърли голяма част от фирмите си на никому неизвестни лица и направи обръч от приближени, тъй като по никакъв начин не можеше да докаже произход на парите си.

Повече от 2 години за Коце Маца и неговото местонахождение се носят легенди. Името му бе замесено в международни скандали с "черното тото". В момента местонахождението на собственика на "Родниа" е неизвестно, тук в Петрич обект на продажба е почти цялата му собственост, включително и луксозните апартаменти, които той обитаваше. Местните антимафиоти месеци наред нямат никаква оперативна информация за това, къде може да е Коце Маца.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама