Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2056229 www.bgdnes.bg

Германка пръсна 10 хил. евро за кучето Мима

Бисерка БОРИСОВА
През 2010 г. България бе разтърсена от новината за нечувана жестокост над животно.
В Дряново неизвестен до ден днешен садист отряза и четирите крачета на кучето Мима. Според мълвата ставало въпрос за съсед, който имал пререкания със стопанина на Мима.
Скандалът тогава роди и нещо положително: най-сетне насилието над животни бе криминализирано чрез поправки в Наказателния кодекс. Тъжната история на осакатената Мима също получи щастлив край. Днес кучето живее в Германия, заобиколено от непрестанните грижи на пенсионерката Ева Линкогел. Жената е дала 10 хил. евро за операция, кастрация, протези и количка на животното. В YouТube семейството й непрекъснато публикува клипчета за Мима, които предизвикват умилението на хора от цял свят. "Условията, които тази жена му предлага, са такива, че то спокойно може да си ходи и на чуканчетата, без протези, защото не му се налага да качва стълби. Мима вече води добър и щастлив живот", сподели пред "България Днес" Явор Гечев от фондация "Четири лапи".
Председателят на сдружение "Германско-българска помощ за животните" Григор Димитров пък обясни, че след като чули новината за отрязаните крака на кучето Мима, все повече германци започнали да осиновяват български кучета. Самата осиновителка на Мима също приела още 5 наши бездомни палета от България. Англичаните също подели такава инициатива. Така около 150 бездомни псета от кучкарника в Смолян били осиновени от германци и англичани. Основна заслуга за това имали британски семейства, живеещи в с. Полковник Серафимово. Те създали сайт, на който качвали снимки на кучетата и описвали какво е състоянието им, и за кратко време успели да намерят осиновители.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама