Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2056309 www.bgdnes.bg

Депутати си ровиха в чаршафите

Пак скандал заради бръмбарите

Депутати си ровиха
в чаршафите

Който иска да подслушва, ще си плаща, реши парламентът

Надя Панкова

Двучасовите дебати по промените в закона за СРС-тата се фокусираха не толкова в исканите промени, колкото във взаимни обвинения кое управление повече е подслушвало. В битката се впуснаха бившият вицепремиер Цветан Цветанов, депутати от ДПС и БСП начело с Христо Бисеров и Антон Кутев. Стигна се чак до обвинения в ровене в чаршафите, СПИН по полов път и вадене на зъби.

"Вие как иначе сте ровили в чаршафите на бившия земеделски министър Мирослав Найденов, ако не със СРС? Как другояче гледахте там", нападна бесепарят Антон Кутев бившият МВР шеф. Цветанов пък го върна към думите му, че идеологията на БСП е като полова зараза.

Реклама


"Няма да отговарям на г-н Кутев, само ще му припомня, че при тях заразата от СПИН се разнася по партийна линия, това беше публично оповестено от него", не остана длъжен Цветанов. В отговор се намеси Христо Бисеров, който дръпна реваншистка реч. "Боли ви, нали? Боли ли, боли ли, като ви вадят зъбите? Така ще бъде. Да знаете как се чувстваха хората, които мачкахте, които разхождахте по полиция, съдилища. Разбрах, че добър адвокат сте си хванали - Братя Галеви от ГЕРБ са хванали адвоката на Братя Галеви от Дупница", задъха се Бисеров.

Схватка се получи и между Мая Манолова и Емил Радев от ГЕРБ. Социалистката не пропуска случай да ухапе бившите с твърдението, че те са направили живота на хората "филм на ужасите с рекета си". "Това, че вие си живеете в перманентен филм на ужасите, си е ваш проблем", отвърна й Радев.
Цветанов не остана назад с разкритието, че покрай случая "Бесоолу" с подслушвания незаконно съветник от ДПС Лютви Местан и Камен Костадинов са го молели за съдействие на тайни срещи.

"Вие бяхте политиците, които идвахте при мен и ми казвахте, че не трябва да имам отношение към "Бесоолу" и аз казах, че той вече е във фаза, която е в съда. Поискахте да пазя тайна, защото ви казах, че не мога да поема подобни ангажименти", взриви залата Цветанов. Леденият отговор на лидера на ДПС не закъсня и той почти си изпусна нервите от обида.
"Този парламент вече трябва да се занимава с далеч по-полезни неща, а не с лицето Цветан Генчев Цветанов. Сетих се за една култова реплика от един американски филм - "Апартаментът", но няма да спомена репликата, защото не си струва. Всяка атака на Цветан Генчев Цветанов по мой адрес и по адрес на моите колеги е един истински комплимент за нас. Колеги, бъдете горди, ако това лице ви напада. То има други проблеми", призова Местан.


След двучасово замеряне с кал депутатите решиха "ушите" на МВР СДОТО да минат под шапката на Министерски съвет под името Държавна агенция "Технически операции" и върнаха Националното бюро за независим контрол върху СРС. То ще има петима членове като в тях ще влизат председател и един зам.-председател, които ще се избират от парламента.

Бюрото ще се отчита пред парламента до 31 май всяка година. Новост бе предложението на прокуратурата, подкрепено от ДПС - което звено си поръча СРС, да си го плаща от собствения бюджет.

Реклама
Реклама
Реклама