Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2056642 www.bgdnes.bg

Хлебарки гризат арестанти

Владимир КЛИСУРОВ

Хлебарките в килиите в Националната следствена служба са се "овълчили" и започнали да хапят арестантите.
За това алармира съпругът на обвинената в незаконна търговия с лекарства Гергана Червенкова. Ако бъде призната за виновна, я грозят 68 години затвор в САЩ, като американците искат екстрадицията й.
"Оплака ми се, че е нахапана от хлебарки, което ме втрещи. Досега не бях виждал нахапан от хлебарки човек, но явно ония там не си поплюват", признава Димо Червенков и продължава, че животинките прегризвали дори найлоновите торбички.
Червенков разказва и за един правен абсурд, свързан със случая. Наетите от семейството адвокати подали молба за освобождаване на паричната гаранция, тъй като на Червенкова бе взета мярка за неотклонение "задържане под стража".
"След като изчакахме десетина дни, гаранцията все още не е преведена. Адвокатът провери какво става и ме шокира с отговора. Понеже не било минало делото на Апелативен съд, съдията написал резолюция, че гаранцията не може да бъде възстановена. Излиза, че Гери си плаща гаранция за това, че няма да избяга от ареста", казва Червенков.
В интернет в момента тече мащабна кампания в подкрепа на Гергана Червенкова. Популярност придобива петиция в нейна защита, като само за дни под нея са се подписали над 1300 души. На 21 юни в София ще бъде организирана и демонстрация, с която ще се цели популяризиране на нейния случай.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама