Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2056657 www.bgdnes.bg

Баща преби учител

Диляна МИЛЧЕВА

Баща на шестокласник преби учител по физкултура, защото изгонил сина му от час. Разяреният родител ступал възпитателя Краси Денов пред парадния вход на белоградчишкото СОУ "Христо Ботев" на 28 май.
Свидетели на пердаха разказват, че Денов тъкмо слизал по стълбите, когато срещу него се насочил разяреният баща. Без предупреждение родителят започнал да млати учителя където свари. В този момент единадесетокласници, които били в междучасие, видели пердаха. Те веднага се притекли на помощ на своя учител. Със задружни усилия успели да изтръгнат Денов от лапите на побойника.
"Детето е излъгало баща си, че учителят по физкултура се държал арогантно с него и го заплашил и изхвърлил от час. Явно родителят не е могъл да разреши проблема си по друг начин и затова е налетял на бой. Оказва се, че е голям кибритлия", цъкат с език преподавателки от белоградчишкото школо. Те са категорични, че техният колега няма абсолютно никаква вина за случилото се, а всъщност шестокласникът дори не влязъл във въпросния час по физическо. Затова и опитал да изпревари събитията, като излъже баща си, че е изгонен.
Веднага след инцидента преподавателят си е извадил медицинско. Оказало се, че има само няколко охлузвания и синини по себе си и не се наложило да отсъства от занятия. Той е подал жалба в местната полиция срещу побойника и случаят вече е в ръцете на прокуратурата.
"Шестокласникът няма да понесе никакво наказание, тъй като нямаме сигурни доказателства, че е виновен за боя. Нямаме нищо черно на бяло", обясняват учители.
Колеги на Краси Денов го описват като голям професионалист и са категорични, че е любимец на учениците. Той е сравнително нов кадър в школото. В преподавателските редици на СОУ "Христо Ботев" е от миналата година.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама