Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2058451 www.bgdnes.bg

Фидосова подвела прокуратурата за “Титан”

Искра Фидосова е манипулирала прокуратурата с неверни данни за скандала с "Титан", обяви Григор Здравков от легия "Антимафия". По думите му тя е превела на каса 150 хиляди лева от прословутия заем едва през 2010 г.


"Говорим за онези 150 хиляди лева заем, които според нея не били заем, а капаро за неосъществена сделка. Заради това магистратите отказаха да се образува предварително производство. Добрах се до едни ведомости, в които пише следното: Още към 2010 г. в счетоводните документи на фирма "Титан" фигурира името на Искра Фидосова. Този заем е възстановен на каса. Това е недоказуемо като физическо действие. Проблемът е, че тя е била длъжна да декларира този заем според закона. И "Титан" и Искра Фидосова са излъгали прокуратурата, че парите са взети през 2007 г. и върнати след пет дни", коментира Григор Здравков.

Реклама

Скандалът с Искра Фидосова се разрази през януари 2011 г. Тогава председателят на РЗС Яне Янев извади платежно нареждане, с което обвини Фидосова, че е получила 150 хил. лв. от "Титан" под формата на наем. Янев пита ДАНС и Върховната касационна прокуратура ще се самосезират за този "очевиден акт на пране на пари и незаконно финансиране на политическа партия".

В отговор Искра Фидосова разпрати гневно писмо, в което нарече Яне Янев "българският Дейвид Копърфийлд", не даде конкретен отговор и заяви, че има компетентни държавни институции, които да извършат проверка.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама