Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2058486 www.bgdnes.bg

Местан: Бившите управляващи нямат право да говорят за репутация

Днешното решение на 42-то Народно събрание за избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС безспорно е с важно вътрешно-политическо и международно значение. Това заяви от трибуната на парламента лидерът на ДПС Лютви Местан.


„Искам да направя първата си много важна уговорка - през последните 4 години добрият диалог с международните партньори беше превърнат от управлението на ГЕРБ в своеобразен параван, зад който те скриха вътрешните си престъпни схеми. Това беше управление с две лица - едно за пред евроатлантическите партньори, с които те успяха да реализират международни договори и второто лице - престъпното вътрешнополитическото лице на управлението на ГЕРБ, заяви Местан.

Реклама

Той подчерта, че политическите сили, които подкрепиха решението за избирането на председател на ДАНС трябва да поемат много ясен ангажимент пред българските граждани и евроатлантическите ни партньори - за това, че установеният през годините на направление на няколко правителства добър диалог ще продължи и той ще стане още по-добър.

„С една много важна промяна - това управление на 42-то Народно събрание няма да използва добрият диалог с международните партньори като параван, зад който да скрива вътрешните престъпни схеми на властта", подчерта лидерът на ДПС.

„За щастие вече бившето управление на престъпния подземен свят днес е в истерия и това е разбираемо. ГЕРБ е партия на властта. Те съзнават, че извън властта нямат бъдеще. Лидерите на ГЕРБ са осъзнали простичкия факт - че извън властта тази партия ще бъде разградена по същите механизми, по които е създадена. Днес бившите управляващи нямат право да говорят за репутация. Днес те нямат право да говорят за медиен монопол. Може би щяха да имат право, ако не се възползваха в продължение на близо 4 години от т.нар. медиен монопол, ако през ден не ръсеха бисерите си именно от уличените в монопол медии", заяви Лютви Местан.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама