Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2058541 www.bgdnes.bg

Бизнесмен подарява шадраван на община Враца

Врачанският бизнесмен Цветомил Николов подарява на общината шадраван. Идеята му дошла след посещение в Германия, където видял великолепен светещ шадраван и веднага му хрумнало, че и във Враца трябва да има такъв.
Шадраванът ще се намира в тревната площ до училище „Козма Тричков".

Изкопните работи текат от около седмица, като се очаква в скоро време идеята да се реализира напълно. Новата придобивка ще бъде дарена на общината, а направата й струва на Николов 18 000 лева.

Реклама

Преди да започне реализацията на проекта той е представил в общината необходимите документи и визуализацията. Николов не скри, че първоначално общинарите са били скептично настроени, но като се запознали с визуализацията, останали очаровани. След одобрението на кмета и ресорната комисия, работата по светещия шадраван започнала. Бизнесменът изказва благодарностите си към кмета на Враца инж. Николай Иванов и екипа му.

За реализирането на идеята си Николов е наел две фирми, едната е врачанска и се занимава с изкопните работи, а варненска фирма ще се погрижи за водните ефекти и осветлението.

Проектът предвижда шадраван, дълъг около 8 метра и широк около 3 метра. Дълбочината му ще е 70 сантиметра. Във водата ще бъдат разположени пет водни струи, а в тревната площ ще бъде има специално осветление, насочено към водата.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама