Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2058954 www.bgdnes.bg

Плевнелиев: Недопустимо е Пеевски да е шеф на ДАНС

"Въпросите, които най-често ми бяха задавани днес, бяха - защо не върнах промените в Закона за ДАНС и дали съм знаел кой ще бъде предложен за председател на агенцията. Не, не знаех кой ще бъде назначен на този пост.

Законът не върнах, защото силно вярвам, че демокрацията повелява на всяко ново управление да се дава шанс. Не желая да кадрувам, но ще настоявам всеки да аргументира публично решенията си".

Реклама

Това заяви президентът Росен Плевнелиев по повод избора на Деляна Пеевски за председател на ДАНС. Той призова парламента да преразгледа решението си.

"Свиквам заседание на КСНС, на което очаквам министър-председателят да обоснове решението си", съобщи още президентът.

"Моят кредит на доверие е изчерпан. Не мога да се съглася, че е нормално ръководителят на една от най-важните служби в държавата да бъде номиниран, обсъден и избран за 15 минути, без никакъв дебат, без концепция, без обосновка, без нищо. Това е недопустимо", заяви държавният глава.

"Дължим на българското общество откритост и мотивираност във всяко действие. Това не се състоя днес. Настоявам Народното събрание незабавно да преразгледа това свое решение", каза Росен Плевнелиев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама