Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2059055 www.bgdnes.bg

Резачка се заби в корема на фермер. Той измина 50 км и остана жив

56-годишен бразилец измина над 50 километра с резачка за дърва, забита в корема, и остана жив, съобщава "Ню Йорк дейли нюз".

Накрая Грегория Стейнмедк стгна до болницата в Санта роса, на около 600 км от Порто Алегре, и бе опериран успешно.

Реклама

Състоянието на Грегорио Стейнмедк е стабилно. Той вече се храни нормално и би трябвало да бъде изписан след няколко дни, заявиха от болницата.

Грегорио режел трупи с резачката, когато тя се отплеснала от ръцете му и се забила в корема му. За щастие наблизо била съпругата му Фрида Мария. Тя си припомнила курсовете по първа медицинска помощ, които минала, за да получи шофьорска книжка.

"Съпругът ми искаше да изтегли резачката от корема си, но аз му казах, че не бива да го прави и че трябва да отидем в болницата в нашата община, разказа Фрида. Там той получи първа медицинска помощ и бе откаран с линейка в клиниката в Санта Роса, където го чакаше лекарски екип, за да го отведе в операционната.", разказа Фрида Мария.

Грегорио поясни, че останал два часа с резачката забита в корема му. Не се страхувах, че ще си отида от този свят, увери той.

Операцията продължила два часа и половина. Според лекарите резачката е изрязала 10 сантиметра плът, но не е засегнала жизненоважен орган. Ако резачката бе изтеглена по време на транспортирането на пациента до болницата, той можеше да умре от силния кръвоизлив, отбелязаха лекарите.

Грегорио сега се кълне, че повече никога няма да ползва резачка за дърва. Прекалено опасно е, каза той.

 

Реклама
Реклама
Реклама