Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2059357 www.bgdnes.bg

Фандъкова се разходи и провери готовността на "Врана" за посрещане на столичани

Столичният кмет Йорданка Фандъкова посети парка, за да провери организацията за посрещане на граждани утре. Паркът е отворен за посещения в събота и неделя от 10.00 ч. до 16.00 часа. Влизането ще става от източния вход откъм стопанство „Врана". Това съобщиха от Столична община.


Монтирани са шест указателни табели за улеснение на гражданите по бул. „Цариградско шосе" и Околовръстния път. Означен е маршрутът от 2.4 км за посетители. Монтирани са и 250 броя означителни и указателни табели с цел бързата ориентация по маршрутите. Към момента са поставени и три стойки за велосипеди. В парка „Врана" не се допуска влизането в зелените площи и късането на растителност, консумацията на храни и алкохолни напитки, влизането с домашни любимци и велосипеди. Предвид очаквания голям интерес от страна на посетители има създадена организация за паркиране в района, като патрули на Общинска полиция и 8 Районно управление „Полиция" ще насочват водачите и ще следят за реда във и пред парка.

Реклама

От 15 юни в събота и неделя от „Орлов мост" до парка „Врана" ще се движат директни автобуси с номер 505. Автобусите по линията в посока парка „Врана" ще спират на спирките „Орлов мост" - при езерото „Ариана", „хотел „Плиска", „УМБАЛ „Св. Анна", „Метростанция „Цариградско шосе" и на сп. „Парк-музей „Врана" при входа за посетители на парка. В посока „Център" автобусите ще тръгват от спирка „Парк-музей „Врана" и ще спират на спирките „метростанция „Цариградско шосе", „УМБАЛ „Св. Анна", „хотел „Плиска" и „Орлов мост" - на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви". Часовете на тръгване от „Орлов мост" са 9.10, 10.10, 11.10, 12.10, 13.10, 14.10 и 15.10 ч., а от парк-музей „Врана" - 11.10, 12.10, 13.10, 14.10, 15.10 и 16.10 ч.

Цената на еднопосочния билет е 1 лев, а освен това ще може да се пътува и с карта за цялата градска мрежа.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама