Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2059521 www.bgdnes.bg

Синът на Брат Галев без баща на бала

Синът на единия от изчезналите Братя Галеви - Виктор, празнува абитуриентския си бал, без на него да дойдат родителите му. Бащата на момчето - Ангел Христов, има бизнес с Пламен Галев, като двамата са наричани Братя Галеви, без да имат кръвна връзка. Двамата изчезнаха преди година, след като бяха обявени за международно издирване чрез Интерпол. Те потънаха вдън земя, тъй като Върховният касационен съд ги осъди на общо 9 години затвор за рекет и принуда.

Липсата на баща му не помрачи доброто настроение на Виктор, който празнува завършването си заедно със своите съученици. На празненството освен Ангел Христов не дойде и майката на абитуриента и така той трябваше съвсем сам да посрещне съзряването си. Много от присъстващите родители коментираха, че драмата с баща му въобще не е помрачила настроението на тийнейджъра. Той дори дошъл на бала без обичайните гардове, с които се движи, казаха още запознати. Най-известният и желан ерген в Дупница логично не бе пестил средства за облеклото си, като според запознати той доста се е изръсил за костюма си.

Реклама

Виктор имаше бал на 25 май, като завърши гимназия "Христо Ботев" в Дупница. Известният наследник е доста популярен сред своите връстници, но страни от публичност. За бала си бе избрал да облече графитеночерен костюм, бяла риза и вратовръзка с орнаменти в сиво и бяло. Той се разходи и покрещя числата до 12 заедно със своите връстници в съботния ден пред очите на стотици зяпачи. Сред тълпите обаче не бяха забелязани нито майката, нито бащата на момчето. Младият Галев обаче се беше ориентирал правилно към доста красива своя съученичка, която му бе дама на бала. Русокосата Симона буквално блестеше до Виктор в доста минималистична рокля с всевъзможни камъчета по нея. Тя не се отдели цялата вечер от богатия наследник.
Синът на Ангел Христов не си дал почивка и на следващия ден - 26 май, когато не пропуснал да посети и абитуриентския бал на предишните си съученици. Той отишъл в Благоевград, за да поздрави приятелите си от училището за изучаване на чужди езици СОУИЧЕ "Св. Климент Охридски". Наследникът на Брат Галев учил две години с тях, след което се преместил в училището в Дупница. 

Докато учел в Благоевград, той постоянно бил охраняван от гардове на баща му, спомнят си неговите приятели. Естествено, бил и сред най-обсъжданите и обсаждани от женско внимание благоевградски ученици. Историите за богатството на баща му блазнели доста от неговите съученички.
След изчезването на баща му Виктор живее през част от времето в чужбина, разказват близки до семейството на Христов.

 


Джипът на дупнишкия бизнесмен - атракция

Джипът на Пламен Галев бе основна атракция на тазгодишните абитуриентски балове. След като Братя Галеви изчезват, дъщерята на Пламен Галев Ц Светлана, може да използва луксозното возило на баща си необезпокоявано. Джипът на Пламен Галев е ДМерцедес-GУ с номер 9797 и се превърна в совалка, която само превозва абитуриентите от Благоевград и Дупница. В града разказват, че било изключително престижно за дупнишките и най-вече за благоевградските абитуриенти да наемат черния мерцедес на Галев. Колата цели три дни поред извозвала абитуриенти от Дупница и Благоевград. Дъщерята на Галев Ц Светлана, винаги се вози на задната седалка.



Адвокатите им ги издирват

Така наречените Братя Галеви - Ангел Христов и Пламен Галев, бяха осъдени на последна инстанция на 9 г. затвор за рекет и принуда. Веднага след произнасяне на присъдата те изчезнаха безследно и бяха обявени за издирване, което и до днес е неуспешно. След като се покриха, се появиха различни версии за местонахождението му. Според слуховете те са преминали границата и се намират в ЮАР, други твърдят, че и до днес си живеят и се укриват в любимата Дупница.
На 29 май Окръжният съд в Кюстендил отложи делото по иск на комисията за отнемане на незаконно придобито имущество за 12 септември. От комисията поискаха разпит на изчезналите Галеви, което възмути отбора от осем служебни защитници на Галеви.
ДТова е злоупотреба с право. Държавата не ги е намерила, а комисията иска от нас да ги открием, даже и да посочим адресите им. Ние сме особени представители, ако трябваше те да отговорят, щяха да си ангажират адвокатиУ, коментира служебният защитник Анани Константинов.
На следващото заседание Окръжният съд ще вземе становище по искането на комисията за конфискуване на имотите на Братя Галеви.


Племенниче стана принц

Дори роднините на Галеви наскоро се отчетоха с нова титла - принц на България. Племенникът на любимата на Пламен Галев Юлияна Бельовска - Томас, грабна приза "Супер Гранд при Принц на България".
Малкият дупничанин се конкурира с 40 деца от цялата страна за короната. Той се появи на сцената в Боровец и изрецитира стихотворението "Аз съм българче".
Преди националния детски конкурс Томас Иванов спечели титлата "Принц на Дупница". Томас е син на автотърговеца от Дупница Кремен Иванов и Вяра Стефанова. Тя е сестра на приятелката на Пламен Галев - Юлияна.

 

Реклама
Реклама
Реклама