Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2064362 www.bgdnes.bg

Маджо ще консултира руснаци

Основателят на силовата групировка СИК Младен Михалев-Маджо е наченал ново бизнес начинание. Бившият борец осъществил контакти с известни руски олигарси и най-вероятно ще стане техен консултант и съдружник в мащабни проекти, научи "България Днес".
Маджо, който от години живее в Швейцария, се е завърнал временно у нас. Михалев дори бе сред официалните гости на приема в руското посолство, организиран по повод националния празник на Руската федерация. На него са присъствали известни бизнесмени от двете страни, политици и общественици и са били проведени разговори относно конкретни търговски инициативи.

Въпреки че засега подробностите от бизнес плановете на Михалев и имената на партньорите му са забулени в мъгла, стана ясно, че съвместната дейност ще бъде в областта на енергетиката, туризма и спорта. От трите сфери само енергетиката е ново поле за Михалев. По първоначална информация руски бизнесмени планират да закупят няколко ВЕЦ у нас (сред които една от най-големите в страната) и е възможно именно бившият борец да осъществи контактите с евентуалните купувачи. За разлика от производството на електричество, туризмът и спортът не са нови поприща пред Михалев. Той дълго време беше акционер и подкрепяше финансово футболен клуб "Славия".

Реклама

Според информацията един от руските бизнесмени се интересувал от възможностите да направи сериозна инвестиция в отбор от родната "А" група, но категорично не ставало въпрос за "белите". Руснакът потърсил съвети от Михалев, след като проявил интерес към родния футбол преди месец, когато се заговори за подписването на договор между "Левски" и гиганта "Газпром".
Разширяване на възможностите за почивки у нас на руснаци била целта плановете в туризма. Още от години Михалев има интереси в тази сфера. В миналото заедно с покойния Илия Павлов управляваше туроператорска агенция, а по-късно е съсобственик на друга със сестрата на вдовицата на разстреляния сикаджийски бос Милчо Бонев - Бай Миле, Ива Панагонова.

Все още не е ясно дали новите бизнес хоризонти ще накарат Младен Михалев да се върне да живее в България. Огромното му имение край столичното „Симеоновско шосе“ се поддържа винаги в готовност, в случай че собственикът му реши да се установи за постоянно в него. Не става ясно и дали той ще изпълни скорошната си закана да продаде действащия си в момента бизнес у нас.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама