Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2064379 www.bgdnes.bg

Хубавата Стефи се крила година от убиеца си

19-годишната Стефка Маджарова се крила близо година от убиеца си Владимир Костадинов, разказаха нейни близки пред "България Днес". Трупът на младото момиче бе открит в четвъртък в коритото на река Въча край пловдивското село Кадиево.
Красивата абитуриентка имала 3-годишна връзка с убиеца си. След като прекратили отношенията си, 22-годишното момче започнало да я търси настоятелно и да я преследва. Девет месеца двамата не са се виждали. През това време Владимир настойчиво звънял на Стефи по телефона и искал да се срещнат, но момичето му отказвало. "Лъжеше го, че е другаде, дори когато си беше вкъщи. Търсеше всякакви начини да му откаже", разказа братът на убитата Ивайло.

В сряда вечерта Стефи излязла със свой приятел Пенко.

 Двамата отишли до близкия град Кричим, за да пийнат нещо. Привечер младежът оставил девойката пред семейната къща в село Йоаким Груево. В същото време там я причаквал Владимир. Той обезумял от ревност, след като я видял с друг, и я извикал да й иска обяснения. Качил я в колата си и я закарал до близкия напоителен канал. Там започнала разправия и разяреният Владимир се нахвърлил да бие изгората си. После я бутнал във водата.
Стефи не можела да плува и течението я отнесло. Трупът й бил открит от рибар в района, където каналът се влива в река Въча.

Реклама

Близките на девойката са потресени от случилото се. "Не мога да повярвам! Цялото семейство сме в траур. Никой не е предполагал, че може да се случи такова нещо, още повече от това момче. Много пъти сме му помагали", разказа вчера през сълзи братът на Стефи.


Бащата на красавицата е помогнал на Владимир да си намери работа. Родителят се занимавал със земеделие и взел момчето да му помага.
"Баща ми го видя, че няма работа, и го съжали", спомня си Ивайло. Владимир бил от Ивайловград, но бил отседнал в село Златитрап при свой познат.
Ревнивият младеж бил задържан след зверското убийство. Пред разследващите той си признал какво е сторил. Казал, че не е искал да затрие Стефи, и настоявал, че убийството е непредумишлено.

Полицаите разпитали и Пенко, с когото Стефи си била само приятелка и прекарала едни от последните си часове. "Пенко не е виновен за нищо. Той е много добро и възпитано момче. Бил си е вкъщи, когато е станало убийството", обясни почерненият брат.
Той е с 2 г. по-малък от сестра си. Описва я като добра, кротка и възпитана. Двамата били много близки и всичко си споделяли. Ивайло имал и паролата за профила й във Фейсбук. След убийството влязъл и видял с кого си е писала. Така навързал събитията.
"Сестра ми никога не е направила лошо на никого и всички я обичаха", спомня си Ивайло.

Стефи свирила на акордеон и пиано. През май завършила СОУ "Св. св. Кирил и Методий" в Пловдив, където живеело семейството й. В училището се изучавали музика и хореография. Девойката искала да стане студентка в Аграрния университет в града под тепетата. На 21 юни тя е трябвало да вземе дипломата си за средно образование.
Вчера приятелите на Стефи направиха група във Фейсбук. Озаглавиха я "В памет на Стефка Маджарова". Само за няколко часа групата набъбна до над 700 души. Близките и приятелите на Стефи публикуваха нейни снимки и съчиняваха стихотворения в нейна памет. Те поискаха убиецът й да бъде наказан справедливо.
"Почивай в мир, дано да си на по-добро място", надяваха се приятелите на убитото момиче. Те я определят като прекрасно дете, мило и слънчево момиче. Стефи била ученолюбива и винаги била за пример.

Брат й: Искаме възмездие!

Искаме възмездие! Дано да му се случи всичко най-лошо на убиеца Владимир. Това неговото не е човешка постъпка", вайкаше се братът на загиналото момиче Стефи - Ивайло. На час той получавал поне по 50 обаждания от близки, които му изказвали съболезнования. "Поклон пред светлата ти памет, сестричке! Винаги ще те обичам!", написа Ивайло в социалната мрежа.
"Искаме цяла България да разбере и да види. Дано всичко да бъде разкрито", надява се братът на абитуриентката. Резултатите от аутопсията и другите назначени експертизи вече били почти готови. Семейството на Стефи очаква справедливо наказание за проявената жестокост. В следващите дни съдът ще реши дали да остави Владимир в ареста.
Сега близките очакват да бъде освободено тялото на Стефи. Те вероятно ще я кремират и ще разпръснат праха й.

Аделина ГЕОРГИЕВА



 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама