Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2064882 www.bgdnes.bg

Вече 4 часа протести в София, шествието мина пред БСП, ДПС и „Атака“

Хиляди хора протестираха пред централата на БСП на ул. "Позитано" в София. Улицата бе претъпкана с хора от сградата на столетницата чак до бул. "Витоша".

Протестиращите държаха запалени свещи в ръце и оставиха карамфили пред централата на БСП. Скандираха „Оставка", „Долу БСП", „Долу ДПС" и „Червени боклуци". Те изпяха и националния химн.

Реклама

После се отправиха към офисите на ДПС и „Атака". Пред централите на партиите имаше жива верига от полицаи. Пред ДПС хората викаха "Волене, излез! Оставка!"

Пред "Атака" активисти на партията скандираха срещу протестиращите, оградени и пазени от жандармерия.

Вече четири часа хиляди българи протестират на различни места в столицата срещу правителството на Пламен Орешарски. По данни на полицията събралите се хора са над 15 000. Според други източници множеството е достигнало 20 000. Протести имаше и в повечето големи градове на България.

Почти целият център на София е блокиран от протестиращите, които провеждат шествие.

По рано тази вечер няколко хиляди от протестиращите останаха на Орлов мост в столицата и седнаха на земята. Част от хората насядаха и пред парламента като заявиха, че окупират Народното събрание, докато правителството не подаде оставка.

Остава спряно движението през кръстовището при НДК и в района на Орлов мост в София, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Кръстовището на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви" и ул. „Ген. Й. Гурко" бе затворено за движение на превозни средства минути преди 21:00 часа.

Част от протестиращите преминаха оттам по посока НДК.                

 

Реклама
Реклама
Реклама