Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2066179 www.bgdnes.bg

Бившата здравна министърка Десислава Атанасова: Не съм получавала заплахи!

Иво АНГЕЛОВ

"Не съм получавала заплахи досега. Предпочитам да мисля, че случката е повече хулигански акт, отколкото конкретно нападение срещу мен." Това заяви вчера пред "България Днес" депутатката от ГЕРБ и бивша здравна министърка Десислава Атанасова.

В събота сутринта народната представителка откри автомобила си с нарязани гуми. Возилото е било паркирано пред кооперацията й в столичния квартал "Редута", където тя живее през последните 4 години, откакто за първи път влезе в парламента. При гледката на пораженията тя веднага е подала сигнал в полицията.

Реклама

"Не ми се иска да мисля в насоката, че това е някаква конкретна атака срещу мен. Недопустимо е, ако това е политическа саморазправа, и предпочитам също да не мисля за този вариант. Страх ме е да си представям нещо друго, различно от вандализъм, особено след случая с Люба Кулезич (журналистката беше нападната и бита в петък на бул. "Цар Борис III" от неизвестен нападател Ц бел. ред.)", коментира Атанасова.
Срязването на гумите вероятно се е случило през нощта на петък срещу събота или много рано сутринта. "Аз го установих по-късно сутринта, когато ми се наложи да изляза. Най-неприятното от цялата случка е, че исках да си ползвам колата, но не можах да го направя. Това е неприятно като усещане", допълни депутатката от ГЕРБ.

"Живея във ведомствено жилище на Народното събрание в квартал "Редута". То не се охранява нито с камери, нито с жива охрана. А и, честно казано, не трябва да има някаква по-специална охрана само защото аз съм там. Има един паркинг и една метална врата, която се управлява с дистанционно. Отделно има и друга врата, през която всеки може да влезе. Няма някакъв пропускателен режим", добави Атанасова. Точно заради липсата на записи от камери ексминистърката изрази съмнение, че виновниците ще бъдат открити. Тя призна, че до вчера следобед не е получила никаква информация за извършителите на престъплението.

Атанасова обясни, че автомобилът е застрахован и още в деня на инцидента е бил закаран на сервиз, където гумите са били подменени.

През последните седмици Атанасова е сред най-големите противници на идеята за връщането на тютюнопушенето в закрити помещения. Забраната за цигарения дим в заведенията беше въведена, докато тя беше министър на здравеопазването, но сегашните управляващи от БСП искат тя да отпадне. Преди десетина дни пък лидерът на "Атака" Волен Сидеров тръгна заканително с юмруци към Атанасова по време на дебата за замразяване на депутатските заплати. До сблъсък не се стигна, защото квесторите застанаха между двамата народни представители.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама