Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2066359 www.bgdnes.bg

Плевнелиев: Не мога да искам оставки в правителството, всеки да си прецени

По време на откриването на индустриалната зона в Божурище президентът Росен Плевнелиев коментира и актуалната политическа обстановка и предстоящия Консултативен съвет по национална сигурност (КСНС), който трябва да се проведе на 20 юни. Плевнелиев заяви, че ще разшири кръга на темите, които ще се обсъждат.
Освен за работата на службите, президентът ще настоява политическите сили да представят ясен план за изход от създалата се политическа криза. „Очаквам от политиците да решат ще има ли оставки, на кого, няма ли да има, какво ще се прави в Народното събрание. Хората казаха: „Искаме да ни управляват хора с морал, които да не ни крадат", заяви той.

„Кредитът на доверие вече не е никак голям. Моята позиция е ясна. Аз оттеглих доверието си към правителството, което не означава, че не съм готов да работя с тях и да подкрепя всяка разумна идея", добави президентът.

Реклама

„Считам, че не мога да поставям въпроса за оставки в правителството, но е морален жест на всеки да прецени. Изходът е в общите усилия за намиране на правилните решения," смята Плевнелиев.

По отношение на протестите той каза, че българските граждани са показали своята „силно демократична култура и любов към културата".

„Тези протести са категорични, имат своята ясна причина и политиците трябва да променят подхода. Защото това назначение беше своеобразен рекорд в годините на прехода - на задкулисие. Подобни стъпки не трябва да се допускат", коментира той процедурата по избор на шеф на ДАНС.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама