Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2067042 www.bgdnes.bg

Корумпирана блондинка катурна премиер

Напориста блондинка взе главата на премиера на Чехия и хвърли страната в политическа криза.

Петър Нечас бе принуден да подаде оставка, след като шефката на кабинета му Яна Нагиова бе арестувана в хода на мащабна антикорупционна операция миналата седмица в Прага. Освен Нагиова в кауша попаднаха бившият шеф на военното разузнаване Ондрей Паленик, предишният земеделски министър Иван Фукса, депутатът Петър Тлухорж и други високопоставени политици и приближени на Нечас.

Цялата афера се върти около 48-годишната Нагиова, обвинена в злоупотреба с влияние и корупция. Според прокурорите от град Острава сътрудничката на премиера е наредила на разузнаването да следи съпругата на Нечас - Радка. Двамата от началото на годината са разделени, а преди дни Нечас обяви официално, че се развежда.

Реклама

В чешките медии отдавна се говори, че Нечас и Нагиова са любовници. Яна карала 49-годишния премиер да се разведе с Радка. Лидерът на Гражданската демократическа партия обаче се дърпал, затова шефката на премиера решила да събира информация за нея.

Адвокатът на Нагиова лансира друга версия. Според защитника Нагиова заповядала следенето на Радка Нечас, за да я предпази от сектантите от "Свидетелите на Йехова", които обикаляли около нея.

Факт е, че Нечас много държи на Нагиова. През 2006 г., когато той става министър на труда, я взима за шеф на кабинета си. Още тогава избухва първият скандал, след като медиите разкриват, че той й плаща доста високи премии. "Моите хора бачкат като коне, 12 часа дневно при тях е стандарт", опита се да защити бонусите Нечас.

Яна има зад гърба си един брак, приключил в средата на 90-те години. От първия си съпруг тя има 2 дъщери. Радка и Петър Нечас са родители на 4 деца.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама