Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2067486 www.bgdnes.bg

Пламен Орешарски: Ще гледам всяко следващо назначение под лупа

"Всяко следващо назначение ще бъде подложено на обстоен преглед. Ще се търси широка гражданска подкрепа. Подцeнихме нееднозначното отношение към фигурата г-н Пеевски", каза по време на срещата си с неправителствените организации и представители на протестиращите Пламен Орешарски.


Според премиера в днешната ситуация отговорността да се ръководи държавата е един от най-големите рискове, независимо кoй е начело на правителството.Затова е важно да се промени Избирателния кодекс в посока увеличаване участието на гражданите в политиката и управлението, смята той.

Реклама

По отношение на програмните приоритети на правителството, Орешарски изтъкна, че до утре ще има готовност да бъдат внесени в парламента спешните и неотложни мерки до края на годината - за гражданите, за фирмите и за демократизацията на страната. „Ще направим публично обсъждане в Народното събрание", обяви премиерът.

Орешарски обърна внимание и на новото изборно законодателство - тема, която протестиращите също повдигат. Премиерът обяви, че е помолил още утре зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова да проведе среща с всички НПО, които имат отношение към изборното законодателство, за да се институционализира начинът, по който ще се работи по новото изборно законодателство. „Целта е да имаме законодателство, което дава възможности за много по- широко участие и представителство на гражданите", отбеляза Орешарски и добави, че заседание на изборния борд ще се проведе на 25 юни в Министерския съвет.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама