Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2067601 www.bgdnes.bg

Пет години затвор за бащата-звяр, който върза за стълб и преби детето си

Пет години при първоначален строг режим ще лежи в затвора извергът Димитър Дончев от Съединение. Това реши Районният съд в Пловдив. Дончев ще изтърпи отделно и предишното си осъждане от 1,6 години лишаване от свобода условно, защото второто престъпление е извършено докато е траела първата присъда.


Димитър Дончев стана печално известен с това, че върза за стълб и зверски преби петгодишния си син Рангел. Той противозаконно е лишил детето от свобода, като го е извършил по особено жесток и опасен за живота на детето начин.

Реклама

В продължение на 12 години Димитър Дончев живеел на семейни начала с Мария Тодорова в Съединение. От съвместното им съжителство през 2007 година им се родило момченцето. През лятото на 2011 г. Димитър Дончев и Мария Тодорова се разделили, като Мария заживяла със сина си Рангел при майка си - Петра Тодорова, в Болярино.

В края на м.август 2011 г. Мария Тодорова напуснала страната и заминала да работи в Кипър, като оставила сина си Рангел на грижите на майка си.Димитър взимал малкия за по десетина дни в дома си. При всички визити Рангел кански плачел и молел баба си да не го пуска. Казвал, че баща му го малтретира, че не го храни и е нещастен.
Голямата кавга станала на 9 септември 2012 година, когато Димитър побеснял, че детето загубило портфейла му с 50 лева. Той набил момчето, което от ударите по главата паднало в яма на двора. После го вързал голо и треперещо за стълб в двора на къщата си и го бил зверски, като куче. Нито молбите на съседите, нито стоновете на невръстната жертва трогнали бащиното сърце. Към полунощ двама съседи все пак отвързали Рангел, но на сутринта го намерили пак вързан за стълба, пребит и кървящ.

Извикали полицаи. Служителите се разтреперели от зловещата гледка. От тогава бащата-звяр е в ареста. Майката се опита да изведе детето в чужбина, но социалните не и разрешиха с мотива, че е стресирано и трябва да живее в позната среда. Към настоящия момент малкият е настанен в социален дом, където се чувства добре. В постоянна връзка е с майка си, която го посещава щом се прибере у нас.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама