Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2068281 www.bgdnes.bg

Сомове гиганти изяли пазач

Иван ЗАРЕВ

Водолази се спуснаха да изследват дъното на язовир край хисарското село Старосел в търсене на изчезнал мъж. Водоемът е известен със сомовете гиганти, които се въдят в него, и местни хора дори подхвърлят, че чудовищата може да са замесени в случая.
Пазачът на язовир "Маньов дол" Тодор Хаджийски последно е видян в четвъртък. От тогава следите на 45-годишния мъж се губят. На Спасовден Тодор се веселил със съселяните си край параклиса "Свети Спас". Хапнал курбан и пийнал, но си останал трезвен и адекватен, разказват староселци. Тръгнал си със своя приятел Спас Груйчев. Криминалисти са разпитвали Груйчев, който обяснил, че не знае какво е станало с Тодор, след като се разделили. В постройката край водоема, където нощува пазачът, са открили личните му вещи, както и мобилният му телефон. Сигналът е подаден едва в събота. Арендаторът на водоема Рангел Цилков се опитвал безуспешно да се свърже с Тодор и отишъл на място да види какво става. След като не успял да намери никъде работника си, алармирал полицията.
През уикенда хора от селото и ченгета са обиколили огромен район в търсене на Хаджийски, но от него не е открита никаква следа. Вчера в "Маньов гьол" се спуснаха водолази от Гражданска защита, но отново без никакъв резултат. Местните обаче усилено шушукат, че Тодор може да е станал жертва на огромна риба. Страховете им се основават на факта, че в широкия около 100 дка водоем през миналите години са хващани огромни сомове по над 50 килограма. В Старосел усилено обсъждат версията Тодор Хаджийски да е влязъл да лови риба, но някое от чудовищата да го е завлякло към дъното.
Въпреки вероятността Тодор Хаджийски да се е удавил, местните се надяват, че ще бъде открит в околността жив и здрав. Мъжът бил много харесван в селото. Бил сериозен човек, вършел си работата, пиел рядко и малко. Бил обаче самовглъбен човек и неособено общителен. Тодор наскоро признал на работодателя си Рангел Цилков, че брат му Семко Хаджийски изчезнал преди три години и не знаел нищо за него от тогава.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама