Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2068299 www.bgdnes.bg

Пет негърки сред жриците на Митко Полицая

Пет негърки са заработвали като проститутки в бардаците на Димитър Митров - Митко Полицая, научи "България Днес". Митров, сочен за подопечен на Алексей Петров, е въртял бизнеса с плът заедно с брат си и цяла банда яки мъжаги от родния му град Своге.
Той поел юздите на бизнеса, след като Алексей Петров се скарал с дясната си ръка Николай Добрев, известен като Бай Добри. Двамата задействали търговията с платени ласки още от 1997 г. Всички, които заработвали за тях, се представяли, че работят за дружеството "Спартак".
По това време имало десетина клуба в центъра на София, където платежоспособни господа можели да се отдадат на наслади. Всеки клуб си имал отговорник или управител и трима яки момчета за охрана. Към 80% от целия бизнес с жрици в столицата бил контролиран от приближени до "Спартак".
За управители били викани бивши барети от Специализирания отряд за борба с тероризма. Те били подчинени на Бай Добри, докато Митров не го изместил. Митко Полицая влязъл в играта заедно с брат си Ивайло Лонгора. Помагали им Румен Русев, Александър Делииванов-Чука и Цветелин Ребърковски.


Братята Митрови създали така организацията, че набирали охранители от родния си Своге. От малкия град с население към 8 хил. души били наети 130 мъже, които да пазят проститутките. По-надолу в йерархията се нареждали Спас Даскалов-Джуджето и Георги Томов от Своге, както и Симо Велчовски-Черния, който бил от Бяла Слатина, откъдето е Ребърковски.
След като схемата се усъвършенствала, била създадена таксиметровата компания "Омега транс такси", която разкарвала жриците по адреси. На отговорниците на бардаците били раздадени СИМ карти, регистрирани на таксиметровата фирма, за да си говорят в група. По жълтите коли били сложени реклами на пиано бар "Чикаго". Собственик на заведението бил Чука.
Чрез подставените си лица Митко Полицая въртял 4 стрийптийз бара в София - "Клеопатра", "Кама Сутра" и "Велвет". Първоначално братята Митрови държали фирмата "Шанс ББМ", собственик на "Клеопатра". После се усетили и регистрирали дружеството на възрастните си родители Благой и Благойка. Те били на по 70 г. и реално не можели да се грижат за бизнеса. Сега фирмата била притежание на хора от Своге.
"Кама Сутра" била регистрирана на фирмата ДАРИТЦ, която била кръстена на инициалите на шефовете на бандата. В началото компанията се управлявала от Христо Иванов, също от Своге.
Оказало се, че там пари заработвали и пет негърки от африкански страни. Екзотичните момичета явно се харесвали на клиентите. Разследващите се натъкнали на снимки на тъмнокожите девойки на компютъра на Цветелин Ребърковски. Той дори се пробвал да уреди престоя им у нас, като им изпратил покани за посещение, за да им издадат временни визи.
"Контакт 97" държала бар "Велвет", който лятото отварял и в курорта Златни пясъци. Шеф на фирмата бил Чука.
По баровете се консумирали алкохол и наркотици в големи количества. Дрогата, най-вече марихуана и хероин, се внасяла от отговорника. Жриците също употребявали от наркотиците.
Един от шефовете на "Клеопатра" бил Аспарух Василев-Пухи. Той искал да напусне бандата и да заработи самостоятелно. След като това се разчуло, той бил убит пред дома си през 2002 г. Разследващите не са успели да открият убиеца и делото за смъртта на Пухи било спряно.
Бандата на Митко Полицая действала до май 2010 г., когато полицията ги разкрила. Охранителите направили пълни самопризнания, проститутките също дали показания срещу групата. 40 души са обвиняеми по делото, прокуратурата продължава да събира доказателства срещу тях.

Митров държал 800 проститутки

Баровете сега не предлагат сексуслуги. В миналото в тях е имало специална стая, където клиентите да се усамотят с момичетата. Към 200 труженички изкарвали пари по баровете. За по-голяма сигурност са наемани и апартаменти, където ходели по-сериозни господа. Около 50 апартамента били наемани за загорелите мъже. На тяхно разположение били и около 500-600 жрици.
Ако искали да получат ласки в стриптийз баровете, клиентите се бъркали по-дълбоко в джоба. Това им струвало 150 лв. на час. В апартаментите час секс струвал само 60 лв. Половината от парите отивали за момичетата, другата при шефовете им.
Находчивите сводници оборудвали и ВИП къщи, които се ползвали от специални клиенти. Те били обзаведени луксозно и се намирали в баровските квартали. Разследващите открили такива бардаци в Бояна, "Лагера" и в центъра.

Стригали непослушните

Спас Даскалов-Джуджето неведнъж е разплаквал жриците. Те потрепервали само щом го зърнели, защото той се славел с особена жестокост. Джуджето бил натоварен с отговорната задача да събира печалбата от бардаците, да контролира отговорници и охранители и да разрешава проблемите между тях и момичетата. За всичко докладвал на Митко Полицая.
Случвало се е някоя от красавиците да работи за себе си, без да отчита парите. В такива случаи Джуджето налагал строги глоби. Освен това биел момичетата и им стригал косите до кожа. Подобни методи имал и Христо Иванов-Плочката, който колил и бесил в "Кама Сутра". Той също нареждал да се стрижат коси, ако има непослушни.
Понякога проститутките завързвали любов с отговорниците. Така само те били пращани по адреси, което не се понравило на останалите. Това водело до разпри между труженичките. Някои от момичетата се изживявали като шефки и дори приемали клиенти по домовете си.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама