Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2068310 www.bgdnes.bg

Търсят 1 милион по делото "Масларова"

Емилия Масларова се яви вчера на поредното заседание по делото срещу нея в Софийския градски съд за присвояване на 11 млн. лв. при реконструкцията на социален дом в Стара Загора. С нея са подсъдими заместникът й Димитър Димитров, бившият главсек на министерството Иван Пенев, пълномощникът на МТСП Росен Стефанов и старозагорските бизнесмени Венцислав Драганов и Михаил Методиев.
Магистратите изслушаха счетоводна експертиза. Вещото лице е открило липса на 1 млн. лв. за около шест месеца по една от сметките. Оказа се, че Михаил Методиев е изтеглил над 500 хил. евро през март 2009 г. от една от сметките на фирмата - изпълнител на проекта, а през септември ги е внесъл обратно. Ако парите са стоели в касата на фирмата, трябва да има приходно-касов ордер, обясни експертът. Методиев потвърди, че има такъв документ и ще го представи на следващото заседание на 1 юли.
От сметката на фирмата били изчезнали и 125 хил. евро, които били осчетоводени, но нямало данни за какво са разходвани.
"При ремонта на сградата не сме констатирали нарушения", обяви Антоанета Дамаскинова, собственик на фирмата, осъществявала строителен надзор. Бизнес дамата била всеки ден на обекта. 14 специалисти следили ремонтните дейности. Понякога се налагало дублиране на строителни дейности, но само когато обстоятелствата го налагали.
"Трябва да направим всичко необходимо и да дадем шанс на правителството да заработи", заяви след края на процеса самата Масларова пред "България Днес".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама