Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2070092 www.bgdnes.bg

Елена Йончева: Добре съм!

"Добре съм! Нищо ми няма, продължаваме работа", това съобщи пред "България Днес" вчера журналистката Елена Йончева ден след като до нея избухна сълзотворна бомбичка, докато тя отразяваше събитията в Турция.

Журналистката неведнъж е доказвала, че не се страхува да отиде на най-горещите точки на света. Сега тя е в Истанбул, откъдето предаваше на живо в неделя вечерта. По време на репортажа й обаче до нея избухна сълзотворна граната, изстреляна от полицията. Първоначално бе съобщено, че Йончева е ранена с разкъсване на мускула и на кръвоносните съдове. Вчера обаче тя заяви пред вестника, че нищо й няма и е добре.

Реклама

"Добре съм, няма проблеми! Продължаваме работа, това са рисковете на професията. Няма нищо обезпокоително", каза напълно спокойно Елена Йончева вчера.
Тя разказа, че в неделя следобед с екипа си отишли да снимат протестите. Докато заснемали как полицията атакува група демонстранти със сълзотворни гранати, българите се озовали между двете групи. Елена разговаряла с един от демонстрантите и в този момент усетила как една от гранатите я улучва в краката. Журналистката почувствала силна болка, часове след това не можела и да стъпва. За щастие й била оказана първа помощ бързо, а тя и операторът по това време носели газови маски на лицата.

"Всеки човек се страхува и е нормално журналистът да изпитва страх, защото това значи, че осъзнава в каква ситуация се намира и може да вземе необходимите мерки. Понякога нещата се случват и колкото и да взимаш мерки, не можеш да предотвратиш нищо. Това все пак беше един лек инцидент", заяви Йончева.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама