Ензими за добро храносмилане
![](https://cache2.24chasa.bg/Images/Cache/250/Image_4495250_40_0.jpg)
Съвременният начин на живот предлага много кулинарни изкушения, които за съжаление често нямат необходимата богата хранителна стойност. Храната ни засища временно, но веществата в нея не са достатъчни да задоволят нуждите на организма. Затова се случва да сме гладни, въпреки че съвсем скоро сме похапнали обилно.
Продуктите, които слагаме на трапезата си, са вкусни, красиво изглеждащи и кулинарно издържани. Но термично обработената храна е бедна на ензими, които са незаменими при смилането ? и дават възможност на веществата в нея да бъдат абсорбирани в кръвта и оттам да се използват при различните функции на тялото. Ако ястието е с температура, по-висока от 40°C, ензимите намаляват силата на действието си, а при над 70°C окончателно спират да функционират. Затова обръщайте повече внимание на това какво сервирате на себе си и на своето семейство и не забравяйте да включвате сурови плодове и зеленчуци в менюто си. Ензимите в тях ще се погрижат за смилането и усвояването на полезните нутриенти. На помощ идва и ензи-мил (Enzy-Mill) – комбинация от 7-те най-важни храносмилателни ензима – амилаза, липаза, протеаза, алфа-галактозидаза, лактаза, целулаза и бромелаин. Те имат широк спектър на действие, подпомагат разграждането и усвояването на хранителните вещества и повишават жизнеността. Приемането на храносмилателни ензими предотвратява стомашния дискомфорт и води до лекота.
Във всяка опаковка от продукта ще намерите подарък – малка книжка със съвети за здравословно хранене. Научете повече на www.botanic.cc